گفت‌وگوی واشنگتن و کاراکاس برای صادرات نفت ونزوئلا رئیس جمهوری موقت ونزوئلا: حمله وحشیانه آمریکا، نقض حقوق بین‌الملل بود رسانه عبری: حماس صفوف نظامی خود را ترمیم کرده است وزیر خارجه ونزوئلا: از درخواست روسیه برای آزادی مادورو سپاسگزاریم پیام مکتوب عراقچی به فؤاد حسین غیبت سوال برانگیز ونس در کنفرانس خبری اعلام بازداشت مادورو حاکم شارجه امارات خود را نواده امام علی علیه السلام خواند رودریگز به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا سوگند یاد کرد نتانیاهو از طریق پوتین به ایران پیام داد: قصد حمله نداریم ایروانی: آمریکا ریاکارانه و با ریختن اشک تمساح مدعی حمایت از مردم ایران است انتقال تعدادی از زندانیان ایرانی از عراق به کشور در اولین دادگاه؛ مادورو و همسرش اتهامات آمریکا را رد کردند/ دادگاه بعدی ۲۶ اسفند وضعیت اتباع ایرانی در ونزوئلا کنایه تاریخی عضو دفتر رهبری به توییت ایلان ماسک + عکس مقاومت عراق: دستانمان همچنان بر روی ماشه است

آژانس بین المللی انرژی اتمی: ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالای ایران افزایش یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی گزارشی ادعا‌های قبلی خود علیه ایران را مطرح کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۲ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 August 29
کد خبر: ۲۵۵۸۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز پنجشنبه طی گزارش مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران همچنان با این آژانس به صورت بهتر همکاری نمی‌کند!

آژانس همچنین مدعی شده است که تهران درباره اورانیم کشف شده در برخی مناطق توضیحی ارائه نداده است و تولید اورانیوم با غنای بالا همچنان ادامه دارد.

آسوشیتدپرس در گزارشی ادعایی نوشت که در گزارش سه ماهه مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص موضوع هسته‌ای ایران آمده است که ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا ایران افزایش یافته است.

در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی ادعا شده که ایران ۱۶۴.۷ کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصد دارد که با افزایش ۲۲.۶ کیلوگرمی نسبت به آخرین گزارش آژانس در ماه می‌است.

طبق ادعای آسوشیتدپرس تهران همچنین در تصمیم خود برای لغو مجوز بازرسان با تجربه هسته‌ای تجدیدنظر نکرده و دوربین‌های نظارتی آژانس همچنان مختل هستند. این گزارش همچنین ادعا کرده است که ایران هنوز پاسخی به تحقیقات درباره منشأ و مکان فعلی ذرات اورانیوم دست‌ساز یافت شده در دو مکان باقی مانده ارائه نکرده است.

این گزارش ادعایی آژانس در حالی منتشر شده که متأسفانه رافائل گروسی از زمان حضور خود در رأس معادلات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به بانیان حضور خود در این مسند یعنی واشنگتن و تل آویو در خصوص سنگ‌اندازی دائمی و غیر حقوقی در مسیر پیشرفت‌های هسته‌ای ایران تضمین داده است.

همین رویکرد سبب شد تا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به جای تبدیل شدن به کاتالیزور و عاملی تسریع‌کننده در روند احیای توافق هسته‌ای، به مانعی بزرگ در این روند تبدیل شد. این همان نقش و جایگاهی است که تل آویو و واشنگتن برای گروسی و سازمان متبوعش تعریف کرده‌اند همان گونه که اشاره شد، جانشینی سریع گروسی به جای یوکیو آمانو مدیرکل قبلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (پس از مرگ مشکوک آمانو) تصادفی صورت نگرفته و قطعاً آمریکا و کشور‌های اروپایی حامی انتصاب سریع این دیپلمات آرژانتینی، اهداف خاصی از این اقدام داشته‌اند.

اکنون مشخص شده که گروسی حتی کارکرد‌های حداقلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دفاع از حقوق اولیه اعضای این سازمان را نفی کرده و به جای یک نماد حقوقی، به یک مهره سیاسی تبدیل شده است.

گروسی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به خوبی با چگونگی حل و فصل پرونده موسوم به موارد ادعایی آشنا هستند! مختومه نمودن این پرونده‌ها و عدم مفتوح نگاه داشتن آنها، پیش شرط اصلی بازگشت ایران به توافق هسته‌ای است. در این خصوص میان ارکان مختلف تصمیم‌گیری در جمهوری اسلامی ایران اتفاق نظر وجود دارد. ازا ین رو بهتر است گروسی صرفاً بر روی نقش سازمان متبوعش و اصلاح رویکرد غیرحقوقی و نادرست آژانس طی سال‌های اخیر تمرکز کند.

در صورتی که مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این روند را اصلاح کند، قطعاً بسیاری از اختلافاتی که غرب مولد آن بوده رفع خواهد شد. راه حل جادویی دیگری برای حل این موارد اختلافی وجود ندارد و البته گروسی نیز این نکته را می‌داند!/ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار